Hvorfor får du ikke de resultatene du ønsker deg av treningen?

September 7, 2018

 

Jeg har skrevet flere blogger om dette tidligere. Det er også dette mange av henvendelsene jeg får i jobben min går ut på.

 

Jeg serverer her en svært kort versjon, og bare litt av sannheten av hvorfor du ikke får resultatene du så gjerne ønsker fra treningen din. Årsakene er sammensatt, folk er forskjellige, så dette gjelder ikke for alle, men dette kan være én av flere grunner.  

 

Men har du kjent på frustrasjonen over at resultatene du så gjerne ønsker deg fra treningen du legger ned uteblir? De uteblir til tross for nitidig arbeid og at du fullfører treningsprogrammet til punkt og prikke? Da kan jeg fortelle deg uten at jeg gjetter vilt, at du ikke restituerer nok, det vil si at du ikke får nok hvile mellom treningsøktene. For du får kun effekt av den treningen du klarer å restituere deg etter. Hvis du bruker flere ressurser enn du har så vil du ikke få en strammere og mer muskuløs kropp (hvis det er målet ditt selvfølgelig), uansett hvor mye trening du legger ned og hvor sunt kosthold du har.

 

Om du for eksempel har et høyt stressnivå på jobb eller i andre gjøremål og sammenhenger, så gjør du ihvertfall lurt i å senke treningskravet om tøff trening. Trening skal gi deg et energioverskudd, ikke underskudd. Høyt stressnivå krever rolig, avstressende trening, det vil være det mest hensiktsmessige for deg. Du vil rett og slett få mer avkastning av treningen du legger ned ved å varve ned, også sett fra et helsemessig perpektiv. Ved å ta dette hensynet vil du få et oppgradert nervesystem, stressresponsen senkes, og dermed stimuleres gjenoppbyggingen av balanse i ditt hormonsystem. Og du vil få et sterkere immunsystem.

 

Etter hvert når du har bygget deg opp litt overskudd, så kan du tillate deg å trene litt hardere, og resultatene vil komme svært raskt.

 

Så stress ned, tren, restituer nok og resultatene kommer.

 

En stresset kropp, kjepphøye treningsmål, lite avslapping mellom treningsøktene og resultatene uteblir.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalgt innlegg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Siste innlegg