Spis mer innmat. - Oppskrift på hjemmelaget leverpostei (AIP)

August 31, 2018

 

Vi spiser generelt for lite innmat, og med tanke på at det er verdens beste næringstilskudd så er det utrolig synd. Leverpostei er en spesielt god kilde til vitamin A, det er fordi vi har et stort lager i lever. Men det er også viktig å poengtere at leverpostei er en viktig kilde til jern og folat. Dette er to næringsstoffer som mange får i seg for lite av, spesielt jenter får for lite jern, så leverpostei er en enkel måte å øke inntaket av disse to på. Ellers er det også mange andre viktige vitaminer og mineraler man finner i leverpostei.

 

Ved å lage egen leverpostei slår du et slag for bruk av hele dyret.

 

Leverpostei (AIP, fri for gluten, melk, egg) 

                       

Jeg har droppet egg en stund fordi jeg har fikk påvist noen IgG-antistoffer mot egg i matintoleransetesten jeg tok. Jeg fant en supergod oppskrift på leverpostei som passet midt i blinken for meg. Oppskriften er fri for mel, meieriprodukter og egg og egner seg godt hvis du spiser AIP,( autoimmun protokoll / paleo )

 

Dette trenger du; 

500 g økologisk lever (f.eks kalvekjøtt eller kylling)
1 løk
1-2 hvitløksbåter
2 dl kokosmelk (fullfett-varianten, ikke noe light her)
Fersk timian, en krukke.

Rikelig med salt og pepper og eventuelt litt kjøttkraft (hjemmelaget om du har)
1 ss eplecider-eddik og / eller 1 gulrot eller 1 eple
eventuelt 100-200 gram av noe med mye fett, som feks farse. Du kan også bruke 50 gram smør eller ghee (hvis du tåler det) eller kokosolje
1 ss husk/ psyllium / fiberhusk

 

Og slik gjør du;

Kjør timian, løk, fiber, krydder, cider etc. i mikser i kort tid.
Legg til resterende ingredienser og kjør mikseren til alt er godt blandet til en jevn blanding.


Hell i en smurt form eller muffinsformer. Bak ved 150-175 grader i ca 45 minutter - 1 time. Voila – Ferdig!


Hold øye med fargen, jeg senker vanligvis temperaturen halvveis.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalgt innlegg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Siste innlegg