Jeg er takknemlig <3

May 4, 2018

 

For noen år tilbake var jeg lei av det meste, og trivdes svært dårlig med meg selv og omgivelsene. Ufrivillig barnløs, stresset, misfornøyd, syk hele tiden, misbruker av mat og brukte trening mer som en straffeutmåling på meg selv etter et trøstespisergilde, enn at jeg ønsket å trene. – «Nå har du spist såpass mange kalorier ekstra, dette vil det ta to timer intensiv trening å kvitte seg med». 

 

På et tidspunkt trodde jeg at jeg var i ferd med å få hjerteinfarkt og kom til legen rimelig blek og engstelig, jeg var ikke mer enn 38 år! Jeg fortalte om symptomene jeg hadde hatt og så for meg at legen skulle sende meg til omfattende undersøkelse på sykehus. (Det skjedde noen år tidligere at jeg fikk konstatert en medfødt, dog ufarlig hjertefeil, og jeg trodde nå at den kanskje ikke var så ufarlig allikevel.) Men da legen sa til meg at neste gang du opplever dette, så sørg for å ha en papirpose for hånden du kan puste i, for du har hatt angstanfall. Angstanfall? Jeg? Det var nesten så jeg foretrakk hjerteinfarkt, eller at hjertefeilen plutselig var blitt farlig, for angstanfall forbandt jeg med svakhet. Vanskelig å akseptere. Sett i ettertid var jeg vel nummeret fra å møte den berømte veggen, men jeg klarte på et eller annet vis å holde avstand.

 

Årene har gått, mye har skjedd, og jeg har blitt mange turer ut av komfortsonen rikere. De siste årene har jeg gjennomgått store endringer i livet mitt. En stor ryddejobb egentlig.

 

Det startet med at jeg gikk ut av et forhold som ikke var bra for verken meg eller den andre parten. Man skal ikke tviholde på noen for enhver pris, det er ikke rettferdig mot verken en selv eller den andre. Når man blir eksperter på å få ut de dårligste sidene i hverandre og såre hverandre hele tiden, så kutt ut! Gå videre! Man har ingen rett i verden til å kaste bort andres liv om man ikke tilfører hverandre noe godt.

 

For å gjøre en lang historie så kort som mulig, så fortsatte endringene med at jeg sluttet i jobben jeg hadde hatt i 15 år, gikk fra å studere deltid til heltid, startet egen virksomhet og flyttet til et nytt sted hvor alt er ganske annerledes enn der jeg kommer i fra. Menneskene her jeg bor nå virker varmere og mer inkluderende på et vis. Men det kan sikkert bero mye på min egen tilnærming til andre også.

 

Før jeg sluttet i jobben og flyttet, ble jeg godt kjent med en person jeg absolutt ikke trivdes i sammen med. En utrivelig bitch med bad bad energy. Den bitchen var meg selv, og var absolutt av den typen jeg selv ville ha gått lange omveier rundt. Jeg startet diskusjoner med andre uten et poeng, bare for være uenig. Jeg var verre enn en tenåring, men definitivt ikke smartere.

 

De to og et halvt siste årene har vært et stort vendepunkt for meg. Jeg har funnet ut av hva som er bra for meg og hva som ikke er bra. Jeg har lært ufattelig mye av faget mitt. Jeg trodde før at jeg levde sunt.... NÅ lever jeg sunt. Og i harmoni med meg selv. 

 

Det tok sin tid, men det skjedde noe. Jeg snudde opp ned på så mye i livet, og livet ga meg så mange nye muligheter. Og plutselig kjente jeg det; en enorm takknemlighet og en helt annen følelse for alt og alle rundt meg. 

 

Jeg er takknemlig for å ha blitt kjent med nye, veldig bra mennesker jeg nå har fått muligheten til å samarbeide med. Fantastiske mennesker som ønsker å gjøre verden til et bedre sted å leve for alle.

 

Jeg kjenner på takknemligheten hver dag; til kjæresten min som betyr hele verden for meg, til kattefrøkna mi som har vært "antidepressiva" for meg i 14 år, til naturen som jeg alltid har vært glad i, men som jeg glemte var der noen år, til mine venner som jeg dessverre ikke ser så ofte, men som jeg alltid kommer til å være like glad i allikevel, til faget mitt som jeg ser på som det viktigste i verden, og til min lille virksomhet som utvikler seg litt mer for hver dag.

 

Og jeg er takknemlig for at jeg er friskere, lykkeligere og mer levende enn noen gang! Takk!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalgt innlegg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Siste innlegg