Mums til helgen

April 20, 2018

Uansett om man har planer om å leve aldri så sunt, så vil de aller fleste av oss kjenne et sug etter godis innimellom, det kan føles vanskelig å komme utenom. Når det river og sliter som verst i oss så kan det være deilig å «synde» med mindre fett, mindre sukker, men allikevel få en skikkelig godte-opptur.

Så når du overdames eller overmannes for den sakens skyld av et stort mumsebehov, så kan du jo prøve de oppskriftene jeg deler her.

 

 

Ovnsristede kikerter 

 

Du trenger: 

200 g hermetiske kikerter

1 ss olje

½ ts chilipulver

salt og pepper

paprikapulver

 

Slik gjør du:

1. Skyll kikertene godt i rennende vann.

2. Sett ovnen på 175 grader. Fordel kikertene utover et stekebrett med bakepapir

3. Krydre og rist dem i ovnen i cirka 45 minutter. Ovner er ulike så følg med, så de ikke svir seg.

4. Avkjøl på et tørkepapir.
Knask i vei!

 

 

 

Kokosboller

Sunne kokosboller som både er sukkerfrie og proteinrike – og usannsynlig gode

 

Du trenger:
3 eggehviter
3 ss Sukrinmelis
4 gelatinplater
2 ss vann
100 g mørk sjokolade
2 ss kokos

 

Slik gjør du:
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Stivpisk eggehvitene til de er luftige og hvite, tilsett Sukrinmelis.

Smelt gelatinplatene etter anvisning på pakken og hell i en tynn stråle over eggehvitene mens du visper. Sett det kaldt i et par timer til det er helt stivnet.

Del opp i ca. 12 boller. Smelt sjokolade og dypp bollene forsiktig i. Strø kokos over, og sett kokosbollene kjølig i en times tid.

Enjoy!

 

 

 

 

Snickers

 

Du trenger:

2 dl fløte
100 gram smør (gjerne uten salt)
2 ss sukrinmelis
1 ts vaniljepulver (eller frøene fra en vaniljestang)
Litt peanøtter
En plate mørk sjokolade (minst 70 %)

Slik gjør du:
Ha fløte, smør, sukrinmelis og vanilje i en kjele.  Kok opp blandingen,  og la den småkoke i 45-60 minutter på svak varme, rør en gang i blant.  Ikke rør for mye , det kan føre til at massen skiller seg.


Ta litt masse på en skje for å se om den er ferdig. Når massen stivner/tykner raskt i kantene, er den klar.

La massen kjøle seg litt. Kle en liten brødform med bakepapir, hell massen over. Strø peanøttene over massen. Trykk de litt ned i massen slik at de sitter ordentlig fast etter at massen har stivnet. La massen stivne i kjøleskapet i et par timer.

Skjær karamellmassen i små ruter.

Smelt halvparten av sjokoladen over et vannbad. Ta sjokoladen til siden, rør inn resten av sjokoladen til den også har smeltet. La sjokoladen kjøle av så mye du kan uten at den begynner å stivne igjen. Sjokoladen må ikke være for varm, det kan føre til at karamellmassen fort smelter når du dypper den i sjokoladen.

Bruk en gaffel og dypp karamellrutene i sjokoladen. Sett dem på et brett dekket med bakepapir. Sett brettet i kjøleskapet og la dem stivne. Oppbevares kjølig.

 

 

Grønnkål-chips

Jeg syns grønnkålchips er så utrolig godt, men det koster skjorta å kjøpe ferdig laget. Men med tanke på hvor enkelt det er å lage det selv, så ingen grunn til å kjøpe ferdig. Kjøp en pose grønnkål og do it yourself.

 

Slik gjør du:

Skyll og rens grønnkålen godt. Ta bort de tykke stilkene og riv bladene i passe biter. Masser inn olivenolje, litt salt og annet ønsket krydder. Fordel bladene på 2-3 stekebrett med bakepapir. Gi kålen god plass, den trenger plass for å bli tørr og sprø. Stek chipsen ved 175 grader i ca 10 minutter. Ovner varierer, så pass litt på. Avkjøl chipsen på brettene – klar til å spises!

 

 

 

Raw sjokoladebarer.

Holy Moly disse rawbarene er så utrolig gode, og veldig enkle å lage.

 

Du trenger til ca 12 stk:

100 g mørk sjokolade (Minst 70%)

1 ss kokosolie

50 ml peanøttsmør

100 g mandler

 

Slik gjør du:

Hakk sjokolade og mandler og bland det sammen med resten av ingrediensene. Kan også varieres med tørkede tranebær, kokosmasse, og masse annet godt. Tilsett evt. litt kanel, lakrispulver eller vanilje (kan sløyfes og smaker også himmelsk uten!).

 

 

 

 Såeh gjenstår det bare å ønske dere goood helg!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalgt innlegg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Siste innlegg