Er hekta...

April 19, 2018

 

 

SÅ har det da altså skjedd at jeg har blitt hekta – på eteriske oljer.

Ja, det er heeeeelt sant at jeg har blitt hekta på disse fantastiske små dråpene. Neida, jeg har ikke blitt hippie. Ikke noe mer enn tidligere i hvert fall.

 

Hvorfor? Ja, hvor skal jeg starte? Jo, jeg har funnet ut at om du for eksempel bruker naturlige produkter i hjemmet så sparer du ikke bare penger; det er også bedre for miljøet og mer sunt for familien og omgivelsene dine! Vinn-vinn-vinn!

En av de enkleste, mest allsidige og morsomme måtene å inkorporere naturlige produkter i hjemmet, er ved å bruke eteriske oljer!

 

Eteriske oljer kan brukes til alt fra å være beroligende i en stressende situasjon, til å desinfisere kjøkken og bad, de kan inngå i de fleste skjønnhets -og velværeprodukter for å gi de en ekstra dimensjon eller boost. Det er en fenomenal måte å ta vare på både personer og hjemmet ditt på en naturlig måte.

 

Eteriske oljer er ikke noe nytt for verden, de har eksistert i tusenvis av år. Men de kan være nye i din verden, som de har vært i min! Men bruken av oljer har også vokst veldig i vår verden de siste årene.

 

Hva er så eteriske oljer? De er forbindelsene som finnes i planter, blomster, urter, røtter, trær, frukt og andre deler av planter. Disse forbindelsene gir og holder liv i plantene ved å bekjempe sykdommer som angriper plantene, og om plantene på noen måte får skader, er det den essensielle oljen i planten som reparerer skadene. Ikke rart at de fungerer så bra for oss!

 

Pga deres iboende fordeler og deres fantastiske lukt har eteriske oljer lenge vært brukt til matlaging, skjønnhetsbehandling og helsepraksis.

Det er svært viktig å være sikker på at du bruker 100% rene og naturlige eteriske oljer, slik at de kan hjelpe til med å støtte alle kroppssystemene dine! Syntetiske eteriske oljer gjør det motsatte og kan potensielt forårsake mer skade enn godt! Det finnes mange selskaper som leverer eteriske oljer,og ikke alle er seriøse. Forsikre deg om at oljen du bruker er ren og naturlig!

 

Det finnes mange ulike eteriske oljer, og jeg kommer til å ta de for meg en etter en her etter hvert, men akkurat nå blir det litt om de tre «vanligste»:

 

Sitron; oljen som vil få deg til å elske vann enda mer! En av sitronens egenskaper er blant annet at den er rensende. Den hjelper på våren om du er allergisk ved å bedre luftveiene, og den hjelper også med fordøyelsen. Sitron kan brukes til så mangt; for fokus smør litt i tinningen, det hjelper for konsentrasjonsvansker. Brukes til rengjøring og desinfeksjon i hjemmet; kjøkken og bad. En dråpe i rosevannet og rosene står i evigheter. Drypp på tyggisflekker eller limflekker som ikke går vekk.

 

Lavendel vil gi deg bedre søvn ved å berolige deg, den virker veldig avslappende. Veldig fin i diffuser før leggetid. 20-30 minutter før for bedre søvn. Bruk den i mascaraen for tykkere vipper, den stimulerer hårvekst. Shampoo, balsam, hudkrem. Ha den i sammen med epsomsalt i badekaret – stimulerer rødhet, har healingeffekt på eksem. Desinfiserer sår, sår slutter å blø, bra på brannsår - bare å smøre rett på. Hjelper godt for hodepine, smør litt i tinningene eller i pannen, og kutt ut ibuxen. For huslige råd; spray på madrasser for å kvitte deg med midd, spray i klesskap og i skap med sengetøy.Ta litt i klesvaskemiddelet. De som har greie på det sier at den også er god for kommunikasjon på det spirituelle plan.

Den har en litt sånn allround funksjon, så er du usikker på hvilken olje du skal bruke, prøv lavendel.

 

Peppermynte? Wow, sier jeg. Pust inn en dråpe peppermynte og du vil tenke det samme. Det er hjelper deg til å puste skikkelig. Åpner brystet bedre i forbindelse med trening for eksempel. – Smør litt på bringa. Innsiden av albuene – har kontakt med meridianene dine, og hjelper mot stress der. Smør rundt ledd og muskler. På sommeren når det varmt, bland i en flaske vann og spray deg med for nedkjøling. Er en skikkelig «pick me up» når du har den i diffuser. Kan blandes med mange ulike oljer. Og to dråper av hver av de oljene jeg har nevnt nå er supre i sammen i en diffuser. Lukter fantastisk og friskt. Gir et godt inneklima. Peppermynte er kjent for å hjelpe til sunn fordøyelse og lindrer ubehag i fordøyelsen. Ta en dråpe i vannet eller gni på magen. Tung i hodet - gni en dråpe i pannen, eller et sted hvor du trenger litt lettelse. Super for bilsyke. Og har du lus på plantene; spray med litt peppermynte i vann! Holde edderkopper unna; legg ut en bomullspad med litt peppermynte! Og igjen har jeg hørt fra noen som har greie på det; spirituelt er den bra for hjertet; for transformasjonen av deg selv, og får ting til overflaten. Smør den på hjertechakra.

 

Mye oppramsing her, men disse 3 oljene er svært allsidige, og jeg ønsker å tegne et lite bilde av nettopp det. Og jeg har knapt nok pirket i overflaten på hva de kan brukes til. Det finnes masse bøker for bruksområder, blandingsforhold osv. Det er masse forskning og det foreligger mye rapporter på eteriske oljers egenskaper på nett.

 

Dette er ikke trolldom, men kjemi, og det er kjemi som er benyttet i tusener av år. I andre deler av verden brukes dette som medisin også i dag, men i vår del av verden er det dessverre legemiddelselskapene som har majoriteten av helende produkter. De er kanskje redde for at flere skal få øynene opp for hva eteriske oljer kan gjøre for oss i stedet for syntetisk laboratoriefremstilt skolemedisin. Som faktisk er lagd som kopier av eteriske oljer... Hva vet jeg? Veldig bra er det at det er flere leger i dag i Frankrike og Tyskland som anbefaler eteriske olje til sine pasienter.

 

Kanskje vi kommer etter hvert? Det er jo lov å håpe.

 

Gleder meg til fortsettelsen av mitt olje-liv.

#feelingvibrant #dontkillmyvibe.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalgt innlegg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Siste innlegg