Gullmelk

November 7, 2017

1 ts gurkemeiepasta (se under)

3 dl mandelmelk

½ ts malt kardemomme

½ ts vaniljepulver (ikke sukker)

½ ts flytende honning

Litt finrevet frisk ingefær

Litt kajennepepper

Litt kvernet svart pepper

 

Varm mandelmelk og gurkemeiepasta i en kasserolle og tilsett deretter de andre ingrediensene. Varm opp og hell i kopper.

 

Gurkemeiepasta:

½ dl økologisk, malt gurkemeie

1 ½ dl vann

Litt kvernet svart pepper eller litt kajennepepper.

 

Bland ingrediensene i en kasserolle og kok opp under omrøring. Slå ned varmen og rør om i noen minutter. Ha i mer vann om pastaen er for tykk. Oppbevares i glass med lokk i kjøleskapet, holder i ukesvis og holder til mange gullmelk-kopper.

Gurkemeie er både betennelsesdempende og leverbeskyttende. Ingefær er kvalmedempende og virker styrkende på fordøyelseskanalen, bedrer fordøyelsen av proteiner og fett og virker kolesterolsenkende.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalgt innlegg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Siste innlegg

September 18, 2018